25-10-2023

Natuurlijk genieten in Meerstad

Van stadsappartement naar droomhuis aan het Woldmeer

Als Linda (35) en Vincent (34) in hun zoektocht naar een nieuwe woning stuiten op Parkrand BLVD in Meerstad, zijn ze meteen verkocht. Ze grijpen deze kans met beide handen aan. Nu mogen zij zich trots eigenaar noemen van één van de achttien eengezinswoningen, met uitzicht op Park Meerstad en het Woldmeer.

Als rasechte Groningse was Linda al bekend met Meerstad. Nu wonen zij en Vincent nog aan de rand van de stad Groningen. Linda vertelt over hun redenen om te verhuizen: “Ons koopappartement is ongeveer 80 vierkante meter en we hebben behoefte aan meer ruimte. Parkeren in de stad kan ook lastig zijn. De isolatiewaarde is ook laag omdat het appartement in het begin van de jaren 70 gebouwd is. Dat zien we graag anders.” Vincent vult aan: “We hebben een lijstje gemaakt met wensen voor onze toekomstige woning. Een groene omgeving is voor ons heel belangrijk.”

Keuze voor nieuwbouw

Vanaf eind 2022 zochten Linda en Vincent actief naar een nieuwe woning. Al vroeg in hun zoektocht stuitten ze op Parkrand BLVD Meerstad. De omgeving en nieuwbouwstijl van de woningen sprak ze meteen aan. Linda vertelt: “Vincent had al positieve ervaringen met nieuwbouw. Voordat hij bij me introk woonde hij namelijk in een nieuwbouwwoning. We wilden ook graag een zo energiezuinig mogelijke woning. Dan vallen de populaire jaren 30-woningen al vrij snel af.”

Vincent vult aan: “Tenzij je ervoor kiest om die woning flink op te knappen. Maar wij hebben allebei twee linkerhanden. Vandaar dat we zelf verbouwen niet zagen zitten. Bovendien weet je bij nieuwbouw wat je krijgt en waar je aan toe bent. Je weet welke opties beschikbaar zijn en je sluit het risico op verborgen gebreken uit.”

Snel en eenvoudig proces

Er volgt al gauw een oriënterend gesprek. Vincent: “We kamen goed voorbereid aan tafel. We hadden een goed beeld van onze financiële mogelijkheden. Het duurde dan ook niet lang of we hadden een optie op één van de huizen.” Linda vervolgt: “We vonden de tuin al redelijk groot. Maar omdat we graag nog meer buitenruimte willen, kozen we voor een hoekhuis. Gelukkig was dit geen probleem en ondertekenden we digitaal onze overeenkomst tijdens onze vakantie in Vietnam. Door de snelle en eenvoudige communicatie, en flexibele opstelling van bouw- en projectontwikkelaar Van Wijnen was alles snel geregeld. In maart 2023 tekenden we de definitieve koopovereenkomst.”

Locatie met vele mogelijkheden

Linda en Vincent zien het al helemaal voor zich in Meerstad. Wonen middenin de natuur, maar ook in de buurt van talrijke voorzieningen. Linda: “Als ecoloog ben ik veel bezig met de natuur en in mijn vrije tijd hecht ik hier ook veel waarde aan. Ik doe veel aan hardlopen en na een drukke werkdag wandelen we graag.”

Vincent vertelt: “De manier waarop de wijk is opgezet vind ik echt prachtig. Rondom het Woldmeer. Vanuit ons huis hebben we straks een weids en vrij uitzicht op het park, strand en meer. Er is zelfs een mountainbikeroute geopend. Je kunt er op veel manieren op uit trekken in de natuur. Tegelijkertijd ligt het vlakbij Groningen en de A7, waardoor je ook het gemak van de stad en een goede bereikbaarheid hebt. Ook de supermarkt ligt op steenworpafstand. Nog een pluspunt: we hebben twee eigen parkeerplekken, écht een luxe ten opzichte van ons appartement in de stad. De vloerverwarming en waterpomp maken het huis duurzaam en energiezuinig.”

Afgestemd op wensen en behoeften

De komende jaren staan vooral in het teken van het huis volledig afstemmen op hun wensen en behoeften. De eerste stappen hiervoor zetten Linda en Vincent al in het voorproces. Vincent: “We hebben de keuken en badkamer volledig zelf samengesteld. De standaard badkamer is van goede kwaliteit, maar wij wilden toch net even wat anders. De keuken hebben we verplaatst van het midden van het huis, naar de voorkant.”

Linda gaat verder: “Dit betekent dat onze voorpui er iets anders uit komt te zien. Daarom betrokken we Van Wijnen bij onze plannen. Zij geven eerlijk en duidelijk advies. In ons geval haalden ze de architect erbij om een pui te realiseren die past bij onze wensen. Zo krijgen we nu een schuifdeur in plaats van een naar binnen slaande deur.”

Vol verwachting

Linda en Vincent kunnen niet wachten op de start van de bouw. Beiden: “We hopen dat de laatste huizen snel worden verkocht, zodat de bouw kan beginnen. We kijken uit naar de voorpret van het bouwproces en om uiteindelijk ons huis straks helemaal eigen te maken. En in ieder geval de komende 20 jaar van het huis en de prachtige omgeving te genieten.”